Om loppet

Datum och tid
Premiären av Hallands Ultra 50 km går av stapeln den 6 juni 2015. Starten går klockan 09:00.

Start och mål
Starten går vid Riccardos populära italienska glassbar i Möllegård. Karta till starten hittar du här. Målet är uppe på Kaneberg (Halmstad OK's klubbstuga) i Marbäck ca 14 km från centrala Halmstad. Karta till målet hittar du här


Bansträckning
Information om banan hittar du här

Depåer (vätska och energi)
Depåerna kommer att finnas vid:

  • 10 km Grötviks hamn
  • 18 km Slottsbron
  • 28 km Grillplatsen
  • 36 km Klubbstugan
  • 43 km Toftasjön


Tidtagning
Tidtagning sker med SportIdent. Hyran av SportIdent ingår i startavgiften. Du fäster en stämplingspinne (detta är ditt chip) på ditt finger (eller förvarar den i fickan) och stämplar den när du går i mål. Det är först när du stämplat i mål som din tid registreras. 

Backspurttävling
Backspurttävlingen startar vid kilometer 30 och är ca 2 km lång. Deltagandet i backspurttävlingen är helt frivillig. För att delta stämplar ni enkelt ert chip i början och slutet av backen. Vi kommer att skylta noga så att ni inte missar backspurten längs banan. Vinnaren av backspurttävlingen presenteras efter loppet här på hemsidan under resultat och får ett fint pris!

Mat efter loppet
Vid målgången kommer vi bjuda alla hungriga löpare på mat. Det kommer serveras pasta med ett vegetariskt och ett veganskt alternativ för att värna om miljön och hälsan. Om du har någon allergi ber vi dig e-posta oss när du gjort din anmälan.

För bad- och grillsugna
Badmöjligheter finns ca 1 km från målet i vackra Toftasjön som löparna under loppet kommer att passera. Runt sjön finns också flertalet mysiga grillplatser. 

Publik och supportrar
Publik och supportrar kan med fördel heja längs med banan på följande platser (klicka för karta):


Regler & maxtider
För att få springa Hallands Ultra 50 km ska du ha fyllt 18 år då loppet genomförs på egen risk. Första året har vi inga maxtider. Ta din tid och njut av naturen! 

PM och information till löpare
PM med mer praktisk information till löpare, supportrar och publik publiceras här på hemisdan under våren. Håll utkik! 

Bilder från vår instagram: