Om loppet

Depåer (vätska och energi)
Vid depåerna kommer vi att servera sportdryck från Umara, coca cola, kaffe, vatten, alkoholfri öl, chips, chokladbollar, smågodis, frukt mm. Utbudet kommer att variera vid varje depå. Det går bra att fylla dina vattenflaskor vid varje kontroll. Depåerna kommer att finnas vid:


Start och parkering 
Det kommer inte att vara möjligt att parkera vid starten i mer än en timme på grund av privat mark. Läs mer om buss och transportalternativ mellan mål och start.

Adress till starten: Möllegård 317, 305 91 Halmstad


Mål och parkering
Det kommer inte att vara möjligt att parkera direkt i anslutning till målet. Parkering för löpare och supportrar finns istället 2 km från mål. Vi har skyltat väl mellan parkering och målEfter loppet går det en minibuss mellan målet och parkeringen för er som inte orkar gå! :)

Adress till målet: Skedala Kaneberg 822, 305 93 Halmstad.
Adress till parkeringen: Gulldalsvägen 2, 305 94 Halmstad

Priser
Priser till tre första dam och herr i mål.

Publik och supportrar
Publik och supportrar kan med fördel heja längs med banan på följande platser (klicka för karta):

Publik och supportrar är varmt välkomna upp till klubbstugan och målgången där det kommer finnas möjlighet att köpa enklare mat och fika, grilla, leka, hänga på gräsmattan och heja på löpare som springer i mål. Observera att det är svårframkomligt med barnvagn mellan parkering och mål/klubbstugan. 

Sanktion
Loppet är sanktionerat av Hallands friidrottsförbund.  

Övernattning
Läs mer om övernattningsalternativen och anmäl dig till övernattning i klubbstugan

Info/PM 2018

Datum och tid
9 juni 2018. Starten går klockan 09:00.


Bansträckning
Banan är snitslad och förstärkt med skyltar med pilar. Dessa ska ni följa genom hela loppet! Fram till Halmstad centrum kommer ni springa på Prins Bertils stig som är markerad med blå stolpar och efter 36 km kommer ni att springa på grön, röd och grön slinga i skogen. Ni ska dock alltid i första hand följa snitslar och skyltar. 

Ni kommer att passera några trafikerade vägar och även ett trafikljus där ni är skyldiga att följa trafikreglerna. Vi kommer att ha funktionärer vid de platser där ni passerar trafikerade vägar, men var försiktiga!

Väska och överdragskläder
Vid starten kan du lämna av din väska och överdragskläder i ett släp som sedan transporteras till målet. Här kan ni också lämna en dropbag till depå 4 vid klubbstugan om ni vill byta skor.

Startkuvert
Era startkuvert med nummerlappar hämtas på Team Sportia på Flygstaden i Halmstad mellan den 4-8 juni kl 10.00-19.00. Adress: Kundvägen 3, 302 41 Halmstad. Ni som inte hämtat ut ert startkuvert kan göra det vid starten. Kom i god tid så att ni inte behöver känna er stressade innan start :) 

Tidtagning
Ni kommer inte att behöva bära chip under loppet! Tidtagningen sker manuellt med ett digitalt tidtagningssystem och uppdaterad resultatlista kan ni se här på hemsidan strax efter målgång. 

Toaletter
Finns vid start och mål. Det finns en hel del allmänna toaletter utmed första halvan av banan, sen får ni klara er i skogen :)

Omklädning, dusch, bastu
Vid mål finns omklädningsrum, dusch och bastu. Duscha sparsamt, risken finns att varmvattnet tar slut.

Mat och målgång
Vid målgången kommer vi bjuda alla hungriga löpare på nygrillade vegetariska burgare och alkoholfri öl! Om du har någon allergi eller specialkost ber vi dig e-posta oss när du gjort din anmälan, så ska vi se om vi kan ordna något alternativ till dig. Stanna gärna kvar vid stugan, häng, drick en öl, önska en låt och heja in löparna som går i mål! Ta med en kompis eller familjen, alla är välkomna!

Prisutdelning
Prisutdelning ca kl 15!

Regler & reptider
Av säkerhetsskäl har vi reptid (tid för sista passering) vid depå 4 som kommer efter 36 km. Reptiden är klockan 14:15 (5h 15 min). Om du kommer senare till kontrollen tvingas du bryta tävlingen. För att få springa Hallands Ultra 50 km ska du ha fyllt 18 år. 

Viktiga telefonnummer under tävlingen
Tävlingsledare och sjukvårdskontakt: Daniel Severinsson 0701-470 480. Lägg in numret i era telefoner.

HA KUL OCH LYCKA TILL!